Onze lekdetectie specialisten

 

Lekkage opsporen / oplossen

Lekkage ? Spoedservice (24/7) mogelijk . Klantdirect beschikt over bedrijven waar afspraken mee zijn gemaakt om binnen 24 uur na melding van klant , deze met deze service te voorzien om vervolgschade te voorkomen.

Een lekkage  op het dak of binnenshuis kan vele oorzaken hebben. Vaak is het lastig te ontdekken waar de lekkages zijn door ontstaan.

Dit vereist speurwerk waar onze lekdetectie specialisten ruime ervaring in hebben. Hak en Breekwerk wordt zoveel mogelijk voorkomen. Maak een afspraak met een specialist die klantdirect al nauwkeurig heeft geselecteerd

In het gebied waar u vandaan komt, tevens heeft gemonitord of de specialist aan uw vragen voldoet.

Vul uw aanvraag in, specialist neemt spoedig contact met u op.

 

LEKDETECTIE :  werkzaamheden en richtprijzen

Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben en op diverse locaties plaatsvinden. Lekkage op het dak , een lek in de badkamer hebben of een lek aan het plafond. Uiteraard is het belangrijk om deze lekkages zo snel mogelijk te laten verhelpen. Hiermee kun je flinke schade aan je woning helpen voorkomen. Vervolgschade van de bron is vaak een onkosten post waar u als consument  niet op zit te wachten.

Verschillende soorten lekkages

Een lekkageprobleem ontstaat vaak door nalatig onderhoud van de woning of door onprofessionele installaties van sanitaire voorzieningen. Daarnaast kan een lek vaak snel toenemen in omvang. Een lek dient dan ook altijd snel verholpen te worden. Een lek kan op elke plek in de woning voor komen. Het vaakst komen lekkageproblemen voor in een badkamer, het plafond of de vloer.

Lekkage badkamer en toilet

Een lekkageprobleem in de badkamer of het toilet kan diverse oorzaken hebben. Zo kan een lek bijvoorbeeld ontstaan door een kapotte of lekkende douchebak of door slecht gemonteerde sanitaire voorzieningen, zoals de toilet of wasbak. Bij deze soorten lekkageproblemen is het belangrijk dat de oorzaak snel opgespoord wordt en het probleem efficiënt aangepakt kan worden.
Een lekkage opsporen in de badkamer of het toilet is vaak lastig. Zo kan de lekkage badkamer of toilet zich bijvoorbeeld achter de betegeling bevinden of onder sanitaire voorzieningen.

Lekkage plafond of vloer

Een lekkage plafond of aan de vloer vinden over het algemeen redelijk vaak plaats. Met name in oudere woningen of slecht onderhouden woningen kan een lek aan de vloer of het plafond eenvoudig ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door overmatige regenval op een platdak, waarbij water niet goed wordt afgevoerd door de dakgoot, of door langdurige vochtproblemen die zich hebben verergerd en schade aan de muren hebben aangericht.
Een lek aan de vloer of het plafond wordt over het algemeen niet altijd direct ontdekt en lekkage opsporen is dan ook vaak lastig. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat het lekkageprobleem in de eerste instantie niet zichtbaar is vanwege een tweede wand of vanwege vloerbedekking. Echter kan zich dit op lange termijn verergeren tot uiting komen in de vorm van vochtige plekken of een muffe geur.

Methodes om lekkages op te sporen

Om flinke schade, zoals rot hout of onhygiënische vochtplekken aan je woning te voorkomen is het belangrijk dat een lekkageprobleem voortijdig wordt opgespoord.
Een lekkageprobleem opsporen kan op diverse manieren. Hierbij is de hulp van een expert doorgaans van belang. Een specialist kan met behulp van technische apparatuur bekijken waar de bron van de lek zich plaatsvindt. Zo kan een specialist een lek opsporen met behulp van de volgende hulpmiddelen, met onderstaande methodes kan de specialist ervoor zorgen dat de bron van het lekkageprobleem kan worden opgespoord zonder dat hiervoor flink breekwerk aan te pas komt

  • Een thermografische camera
  • Een warmtebeeldcamera
  • Een vochtmeting
  • Een traceergas
  • Kleur analyse
  • Infrarood
  • Een rioolcamera

Methodes om een lekkageprobleem op te lossen

Zodra een lekkageprobleem geconstateerd is dient deze zo spoedig mogelijk verholpen te worden. Zo kan een lekkende leiding bijvoorbeeld gerepareerd worden of kunnen muren opnieuw geïsoleerd en betegeld worden. Dit is vaak een ingewikkelde klus en met name specialistisch wanneer de vakman niet goed bij de lek kan en hiervoor een gat in de woning dient te maken.
Indien er een lek aan het dak is geconstateerd dienen de dakpannen vaak vervangen te worden en kan er een nieuwe dakplaat worden aangebracht. Ook is het belangrijk dat het isolatiemateriaal waarmee de muren geïsoleerd zijn vervangen worden. Door de blootstelling aan vocht of water van buitenaf, kan de waarde van het isolatiemateriaal gedaald zijn en niet meer de juist isolatie bieden dat van belang is.

Een lekkageprobleem voorkomen

Uiteraard is het altijd beter om een lekkageprobleem te voorkomen. Hoewel niet elk lekkageprobleem te voorkomen is, zijn er enkele maatregelen die je in acht kunt nemen om het risico op een lek in je woning te verkleinen. Zo kun je regelmatig je waterleidingen controleren en kijken of er eventuele beschadigingen te detecteren zijn. Ook kun je tijdens vorst dagen de waterleidingen in ruimtes die niet verwarmd worden uitschakelen. Hiermee voorkom je dat de leidingen bevriezen en daardoor kapot raken.
Zorg daarnaast voor een goede isolatie van je woning. Door kou en vocht zo zorgvuldig mogelijk buiten te houden kun je de kwaliteit van je muren waarborgen en een eventueel lekkageprobleem daarmee helpen voorkomen.

Richtprijzen lekkage verhelpen

Om een lek vakkundig op te laten sporen en te verhelpen, is de hulp van een vakman van belang. De kosten hiervoor zijn zeer uiteenlopend. Zo zijn de kosten bijvoorbeeld afhankelijk van het soort lekkageprobleem, de omgang en van de eventuele bijkomende kosten, zoals voor mogelijk sloopwerk of voor de installatie van nieuwe leidingen of nieuw sanitair.
Om een idee te krijgen van de kosten, kun je uitgaan van een richtprijs van tussen de 300 a 400 euro. Wanneer de oorzaak van het lekkageprobleem duidelijk is, en er geen onderzoek gedaan hoeft te worden, kun je op dit bedrag besparen.
Wanneer je meer specifieke informatie wilt ontvangen, en benieuwd bent naar de prijzen voor jouw situatie, kun je bij Klantdirect eenvoudig meer informatie opvragen, wij brengen u in contact met de juiste specialist om u vraag te beantwoorden

Lekkageprobleem laten oplossen door een specialist

Wil jij graag een lekkage opsporen of hulp bij het vakkundig laten verhelpen van een lekkageprobleem? Vul aanvraagformulier in, klantdirect zorgt dat specialist contact met u opneemt. Vaak kan je de detectie dezelfde dag nog laten uitvoeren, of de afspraken  die klantdirect & de specialisten zijn overeengekomen – binnen 24 uur moeten zij u probleem hebben opgelost.
Ook kan een specialist je helpen om toekomstige lekkages te voorkomen door een professionele installatie en reparatie van nieuwe leidingen, nieuw sanitair of bij het repareren van wanden en vloeren. Een specialist kan jou uitgebreid advies bieden over de juiste methodes en de benodigde materiaalsoorten hiervoor.

Een lekdetectie specialist nodig?

Direct contact