Onze isolatie specialisten

 

Waarom u woning isoleren ?

Een beroep doen op een isolatiebedrijf is een investering in je toekomst. Je woongenot zal er door te isoleren, op verschillende manieren, aanzienlijk op vooruit gaan.

  • Lagere energierekening: Een isolatiebedrijf bellen, wordt in de eerste plaats gedaan met het oog op warmtebehoud in je woning. Op deze manier geniet je heel de winter door van een aangenaam leefklimaat binnen en in de zomer wordt de warmte lekker buitengehouden. Hierdoor heb je eveneens minder stookkosten en profiteer je onmiddellijk van een lagere energiefactuur.
  • Geen geluidsoverlast meer: Naast warmte-isolatie, is ons isolatiebedrijf eveneens gespecialiseerd in geluidsisolatie. Zo heb je geen hinder meer van ongewenste geluiden en krijg je bovendien ook meer privacy omdat de buren niet meer zullen horen wat er binnen jouw muren allemaal gebeurt.
  • Zeg maar vaarwel tegen vochtproblemen: Isoleren helpt om vocht, schimmels en andere viezigheden buiten te houden.
  • Milieuvriendelijk: Minder moeten verwarmen leidt automatisch tot minder CO2 uitstoot.
  • Je woningwaarde stijgt: Een degelijk geïsoleerde woning heeft een veel hogere marktwaarde dan een pand zonder isolatie.
  • Mogelijkheid tot het krijgen van subsidies: Wie isoleert helpt mee aan een groenere leefwereld en daar word je door veel Nederlandse dorpen en steden voor beloond. Informeer bij jouw gemeente naar de mogelijkheid tot subsidies voor het contracteren van een isolatiebedrijf.

Wat doet een isolatiebedrijf ?

Een isolatiebedrijf isoleert je woning, dat is logisch! Toch is het begrip “isoleren” in werkelijkheid net iets omslachtiger dan dat. Je woning isoleren kan gedaan worden om verschillende beweegredenen (zoals hierboven reeds vermeld) maar uiteraard blijft warmtebehoud het belangrijkste motief hiervoor. Specialisten die zijn aangesloten bij klantdirect , ontfermen ons over de vakkundige isolatie van muren, vloeren, gevels,…enzovoort.

Wat zijn de kosten voor een isolatiebedrijf?

De kosten voor een isolatiebedrijf worden beïnvloed door meerdere factoren, waarbij het isolatiemateriaal en het te isoleren oppervlak de meest prijsbepalende factoren zijn. Verder speelt de bereikbaarheid hierin ook nog een rol.

Het te isoleren oppervlak

Gevelisolatie

Denk je aan gevelisolatie, dan zijn de kosten voor het isolatiebedrijf sterk afhankelijk van het soort gevel dat je wenst te isoleren. De isolatie van de spouwmuur (= de holte tussen je binnen- en buitenmuur) is relatief goedkoop omdat dit een eenvoudige klus is. Voor slechts € 20 per m2, wordt dit karwei deskundig uitgevoerd. Wanneer je een nog hogere isolatiewaarde wenst, is het aanbevolen om je binnen – en/of buitengevel te laten isoleren. Hier komt veel meer werk bij kijken en in dit geval kunnen de kosten voor een isolatiebedrijf, oplopen van € 100 tot € 130 per m2.

Vloerisolatie

Vloerisolatie wordt in de praktijk vooral toegepast om een barrière te vormen tegen vocht afkomstig van de kruipruimte die zich onder de vloer bevindt. Daarnaast brengt ons isolatiebedrijf vloerisolatie aan ten gunste van het warmtebehoud en het heeft eveneens een geluiddempend effect.

Wat kost een isolatiebedrijf als het gaat om vloerisolatie? Houd rekening met een prijs van ongeveer € 35,- per m2.

Dakisolatie

Warmte stijgt en daarom gaat het merendeel van de warmte via het dak van een woning verloren. Door je zolder of dak te isoleren, bespaar je honderden euro’s op je energierekening en krijgt je woning een flinke meerwaarde. De kosten voor een isolatiebedrijf, worden beïnvloed door het type dak en de kant van het dak. De isolatie van de binnenzijde van je dak bijvoorbeeld, zal beduidend minder kosten dan de buitenzijde en een zolder zal nog voordeliger zijn. Gemiddeld schommelt de prijs voor dakisolatie tussen € 45,- en € 70,-  per m2.

Kruipruimte isolatie

Net zoals bij vloerisolatie, biedt het isoleren van je kruipruimte ook een uitstekende bescherming tegen vocht en schimmels. Je kruipruimte isoleren is relatief goedkoop, deze klus wordt geklaard voor € 20 tot € 25 per m2.

Isolatiematerialen

Hoeveel je precies betaalt voor het isoleren van je vloeren, je gevels of je dak, hangt af van het gekozen isolatiemateriaal. Welk isolatiemateriaal wij precies gebruiken, wordt niet alleen bepaald door het te isoleren oppervlak maar ook door de eigenschappen van het materiaal zelf. Zo kijken we naar de milieuvriendelijkheid, de brandveiligheid, het geluiddempend effect, het vochtwerend effect, het thermisch gedrag, … enzovoort. We bespreken hieronder kort de meest gebruikte materialen.

-EPS-korrels

EPS is het nummer één materiaal voor iedereen die belang hecht aan het milieu. EPS-korrels zijn heel duurzaam en voor de volle 100% recycleerbaar. Bovendien zijn EPS-korrels schimmelvrij, brandvrij en niet vochtgevoelig. Voor geluidsisolatie is EPS dan weer minder geschikt. Wij brengen dit materiaal aan in je gevel, in je vloer of in je kruipruimte door gebruik te maken van een speciaal soort lijm. Deze lijm zorgt ervoor dat de korrels aan elkaar vastgehecht worden en niet meer los kunnen komen. Dit materiaal heeft een kost van € 20 tot € 25 per m2.

            -Glaswol

In tegenstelling tot EPS, functioneert glaswol perfect als geluidsbuffer en het heeft eveneens een hoog thermisch effect. Glaswol is milieuvriendelijk, brandveilig en het heeft een heel lange levensduur. Aangezien glaswol vochtgevoeliger is dan EPS, wordt dit materiaal voornamelijk binnen gebruikt. Veel voorkomende toepassingen zijn (houten) vloeren, daken en binnenmuren. Het kostenplaatje voor glaswol bedraagt € 15 tot € 20 per m2 en het is daarmee ook meteen één van de goedkoopste isolatiematerialen.

–          PUR-schuim

PUR is ideaal om spouwmuren, vloeren en daken te isoleren vanwege zijn uiterst hoge isolatiewaarde. Een nadeel van dit materiaal is dat het daarom relatief duur is en bovendien is het ook niet bepaald milieuvriendelijk. Voor PUR dien je een kost van € 25,- tot € 30,- per m2 in aanmerking te nemen.

Bereikbaarheid & Werkuren

Wanneer onze vakmannen probleemloos tot bij het te isoleren oppervlak kunnen geraken, kan het werk steeds snel uitgevoerd worden en blijft het aantal werkuren binnen de perken. Wanneer het gaat om een moeilijk bereikbare ruimte zoals een hellend dak bijvoorbeeld, gaat hier logischerwijze meer tijd aan voorbij en dat zie je dan ook terug op je factuur. Het spreekt vanzelf dat het prijskaartje voor een isolatiebedrijf, gepaard gaat met het aantal werkuren van de specialisten die zijn aangesloten bij klantdirect bv .

Een isolatie specialist nodig?

Direct contact