Handige apps

Apps kunnen het leven een stuk handiger maken. Oók als het gaat om wonen. Dus hebben we een aantal handige apps voor op je telefoon of tablet bij elkaar gezocht.

Huis en leefomgeving

Funda

Natuurlijk mag Funda niet ontbreken in het rijtje apps. Dé app als je op zoek bent naar een nieuw hui of er een kick van krijgt om bij anderen binnen te kijken.

Huisvink

Snel en makkelijk je droomhuis vinden? Met Huisvink kun je huizen die je importeert via Funda.nl en Jaap.nl vergelijken. Welk huis is dichter bij je werk, is groter, ligt dichter bij het station?

Open huis

Handige statistieken en demografische gegevens over je (nieuwe) buurt. Hoeveel huishoudens met kinderen, hoever fietsen naar een kinderopvang, wat is het gemiddelde inkomen in de buurt en nog veel meer leuke weetjes. De gegevens komen van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) . 

Blokster

Zoek je een huis in de de regio in het gebied tussen Haarlem en Den Bosch dat nog niet op Funda staat? Check dan Blokster. Ze werken samen met verschillende partijen en geven aan exclusieve huizen te tonen in hun app.

BuitenBeter

Als je gemeente meedoet aan BuitenBeter dan kun je via de app meldingen doen over problemen in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld als de lantaarnpaal voor je deur kapot is of als er gat in het wegdek zit. Maak een foto, geef de locatie door en de gemeente pakt het op.

OmgevingsAlert

Doet je gemeente mee aan OmgevingsAlert? Dan kun je allerlei informatie over vergunningen bij jou in de buurt opzoeken. Krijgt de buurman een dakkapel? Welke bomen worden er gekapt? Of komt er industrie in de buurt? Handig per adres te bekijken op een handige kaart, in een lijst of met pushberichten. 

Wonen en interieur

Houzz Interior Design Ideas 

Deze app (in het Engels) is door Google uitgeroepen als ‘Beste App van 2016’. Deze app heeft de grootste database aan woonideeën online. Renoveren of opnieuw inrichten, per kamer, stijl en locatie kun je van alles selecteren en foto’s bekijken. Je kunt zelfs virtueel een meubelstuk plaatsen om te kijken of het mooi staat.

Ikea Place

Met deze app kun je kijken of de meubels van Ikea in je interieur passen. Richt je camera op je interieur, zoek in de bibliotheek naar een Ikea meubel en kijk hoe het in jouw interieur er uit ziet.

Pinterest

Dé app voor inspiratie en het maken van moodboards. Snuffel bij anderen, bewaar foto’s van het internet en creëer je eigen droomhuis.

Wonen.nl

Gratis magazines als je aan de slag gaat met je badkamer, slaapkamer, keuken, tuin, interieur, haard, kachel, serre, zwembad, vloer of gaat bouwen of verbouwen. De magazines staan boordevol met woonnieuws, trends, foto’s, praktische informatie en tips.

Veiligheid en afval

AfvalWijzer

Handig als je iedere keer vergeet het afval buiten te zetten. Vul je postcode en huisnummer in en deze app vertelt wanneer je vuilnis aan de weg moet. Of kijk zelf op de afvalkalender. Daarnaast geeft de app handige tips en kun je zelf tips delen over hoe je het beste afval kunt scheiden.

Woningcheck

Aan de hand van vragen en video’s krijg je tips om per ruimte in je huis de kans op brand te verkleinen. Deze app is ontwikkeld door de Brandweer en de Nederlandse Brandwondenstichting.

Energie

Op het gebied van energie heeft iedere energie aanbieder zijn eigen apps. Dit zijn er teveel om op te noemen. Check dus bij je energieleverancier. Daarnaast zijn er verschillende slimme toepassingen voor energiebesparing die werken met eigen apps. Raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing of de website van de producent.

Direct contact