Advies & Tips

 

1. Informeer Bedrijf

Als een bedrijf contact met u opneemt , die wil een offerte uitbrengen, omschrijf dan zo duidelijk mogelijk de werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren. Wees zo specifiek mogelijk. Leg alles zo veel mogelijk schriftelijk vast, zodat voor beide partijen duidelijk is wat jullie zijn overeengekomen. Denk hierbij aan voorbereidende werkzaamheden, het afvoeren van het afval en afspraken over overtollige materialen.
Denk er aan dat de overeenkomst niet alleen voor het bedrijf  geldt, maar ook voor u . Als jullie een overeenkomst hebben gesloten kun je niet verwachten dat je halverwege de opdracht van gedachten kan veranderen zonder dat hier kosten tegenover staan. ook is het belangrijk om bijvoorbeeld leveringsdata vast te leggen. Op die manier weet iedereen wat wanneer geleverd moet worden. Houd rekening met weersomstandigheden , dit kan invloed hebben op het eventueel uitvoeren van de werkzaamheden.

2. Vergelijk  Offerte’s

Vraag bij diverse bedrijven offertes aan, advies om dit niet via ons platform te doen, Wij hebben al een selectie gemaakt zodat het juiste bedrijf  voor u de offerte zal doen uitbrengen . Probeer deze voorstellen zo goed mogelijk te vergelijken en neem eventueel contact op met het bedrijf voor aanvullende informatie. Op die manier krijg je een goed inzicht in wat een bedrijf aanbiedt. Kijk goed naar wat ze aanbieden, staan kosten uitgesplitst of geven ze een totaalprijs, wordt er informatie gegeven over de tijd die ze verwachten kwijt te zijn en dergelijke.  
Denk er aan dat het in de meeste gevallen gaat om een inschatting van werkzaamheden. Het is dus geen juridische bindende afspraak, maar een prijsindicatie. Zorg daarom altijd dat je de definitieve afspraken over de prijs op papier krijgt, Het bedrijf zal ook een opdracht bevestiging  na aanleiding van de afspraken doen overhandigen.

3. Referenties

Vraag het bedrijf  naar referenties , u kunt vergelijkbare werkzaamheden eerder inzien die zijn uitgevoerd op een niveau dat voor jou gewenst Als je van plan bent een grote verbouwing of opdracht uit te laten voeren, is het een goed idee om te kijken of je een bezoek kunt brengen aan een of twee van de gerefereerde opdrachten. Dan krijg je helemaal een goede indruk van het werk van het bedrijf  die jij in de toekomst gaat inzetten. Klantdirect beschikt ook via het platform over gerefereerde opdrachten die de vakman in het verleden heeft uitgevoerd.

4. Verzekering en de garantievoorwaarden

Wees er zeker van dat jouw bedrijf  goed verzekerd is. Een gespecificeerd bedrijf  heeft een (bedrijfs)aansprakelijkheidsverzekering die eventuele schade aan eigendommen van jou of je buren dekt. Vraag het bedrijf er gerust naar. Zorg ervoor dat je garantie op het geleverde werk en de materialen krijgt. Specificeer ook voor hoeveel jaar deze garantie geldt en voor welke materialen. Houd er rekening mee dat de garantie kan vervallen als kan worden aangetoond dat je te weinig onderhoud hebt gepleegd (bijv. je krijgt houtrot in het kozijn van u dakkapel, maar je hebt het dakkapel na plaatsing nooit meer geschilderd).

5. Materialen

Afhankelijk van het type project zal het bedrijf  soms een voorschot nodig hebben om de materialen te kunnen kopen. Dat is prima, maar zorg ervoor dat je zwart op wit hebt staan hoeveel geld ze nodig hebben en voor welke materialen dat precies is. Als de materialen gekocht zijn, vraag dan naar de factuur  zodat je weet dat het overeenkomt met wat jullie eerder hebben afgesproken. Informeer  naar de kwaliteit van het materiaal en waarom voor een bepaald materiaal is gekozen. Bij bepaalde materialen zal er ook door het bedrijf  een garantie certificaat worden afgegeven i.v.m. vanuit de leverancier een garantie naar het bedrijf toe ( denk hierbij aan bijv. schoorsteenbeschermingen)

6. Betalingen

Maak duidelijke afspraken over de factuur die na oplevering werkzaamheden aan u zal worden overhandigd. Stem eventuele betalingen af op belangrijke fasen/mijlpalen van de klus. Zo kun je in fases controleren of je tevreden bent met het werk. Maak ook duidelijke afspraken wanneer het eventuele meerwerk wordt betaald: is dat in de termijn wanneer meerwerk is uitgevoerd of aan het einde van alle werkzaamheden bij de eindafrekening. Heel belangrijk  voor u om zwart op wit te zetten , hoe de betaling verricht gaat worden, wordt dit  met mobiele pinautomaat verricht- wordt er via internetbankieren factuur voldaan- zit er betalingstermijn van factuur betalen ? , maakt bedrijf gebruik van IDEAL betaling  ? ,  indien er overeengekomen wordt dat  er contant wordt afgerekend laat dit ook door bedrijf  op de opdrachtbevestiging vermelden.

Direct contact