Onze gevel specialisten

 

Een gevelspecialist heeft diverse taken en zorgt ervoor dat de gevel volledig gereinigd wordt. Indien de gevel dusdanig beschadigd is, kan een gevelspecialist het beschadigde materiaal repareren of vervangen. Ook kan een gevelspecialist je gevel een nieuwe look geven en het materiaal afwerken in een stijl en kleur naar keuze.

Vaak heeft de gevel een belangrijke invloed op de gehele sfeer van je woning. Indien je gevel er niet meer goed uitziet, is het daarom altijd aan te raden om je gevel weer een frisse en goede opknapbeurt te geven.

Naast dat een frisse en schone gevel je woning een mooiere uitstraling biedt, zorgt een goed onderhoud gevel er ook voor dat vocht- en vorstschade zo goed mogelijk voorkomen kan worden. Je krijgt hierdoor minder snel last van vochtproblemen binnenshuis en zorgt ervoor dat de kwaliteit van het materiaal van de gevel beter gewaarborgd blijft. Een regelmatige onderhoudsbeurt, of een volledige vernieuwing van de gevel is dus zeker van belang voor de gehele waarde van je woning.

Voordat je een gespecialiseerde vakman inschakelt is het van belang dat je bekijkt of jouw gevel voldoet aan de eisen om vervangen te worden. In sommige gevallen dien je een vergunning aan te vragen om wijzigingen aan te brengen aan de gevel, en in sommige gevallen is het aanbrengen van verandering niet toegestaan, bijvoorbeeld wanneer je in een monumentaal pand woont. Controleer daarom altijd of jouw woning aan bepaalde voorwaarde dient te voldoen indien je gevelwerkzaamheden wilt laten verrichten. Uiteraard zijn reinigingswerkzaamheden hiervan uitgesloten en kun je dit voor bij alle type woningen laten uitvoeren.

Gevelwerk is vaak lastig werk dat op hoogte dient uitgevoerd te worden. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dit uit te besteden aan een specialist. Een specialist gespecialiseerd op gevels voert diverse klussen uit. Over het algemeen bestaat gevelwerk uit reinigen, het uitlijnen van voegen, impregneren en uit herstelwerkzaamheden.

Reinigen
Een grondige reiniging is vaak bij elke gevel de eerste stap waarmee een gevelspecialist begint. De meeste gevels zijn namelijk erg vatbaar voor algengroei en mosgroei en dienen regelmatig schoon gemaakt te worden. Planten- en schimmelgroei kan schadelijk zijn voor het materiaal en zelfs tot ernstige afname van kwaliteit en tot vochtproblemen zorgen. Een specialist zorgt ervoor dat de gevel grondig wordt gereinigd (ook wel stoomcleanen genoemd) en verwijderd mos, algen en eventuele klimop of andere ongewenste plantengroei grondig.

Impregneren
Een gevel dient goed beschermd te zijn tegen zware weersomstandigheden. Indien het materiaal van de gevel beschadigd is, of aan vervanging toe is, kan het materiaal geen goede bescherming meer bieden tegen weersinvloeden, waardoor het materiaal vatbaar is voor schimmelgroei of vochtproblemen. Dit kan de waarde van je woning doen dalen. Een veel voorkomend onderdeel van gevelwerk is daarom het impregneren van de gevel. Het impregneren van je gevel is een specialistische klus waarbij een vakman een speciale waterafstotende laag aanbrengt op de gevel. Deze laag zorgt ervoor dat het materiaal van de gevel optimaal beschermd blijft en hierdoor een langere levensduur heeft.

Herstelwerkzaamheden
Indien het materiaal van de gevel dusdanig beschadigd is, is het aan te raden om het materiaal volledig te laten herstellen of vervangen. Een specialist voert hiervoor herstelwerkzaamheden uit. Vaak wordt hiervoor nieuw materiaal aangebracht en gekozen om een het nieuwe materiaal direct te laten impregneren. Hiermee voorkom je dat het materiaal op korte termijn weer vervangen dient te worden. Een gevel die volledig hersteld is zal er weer zo goed als nieuw uitzien en zal de waarde van je woning doen stijgen.

Een gevel specialist nodig?

Direct contact