Onze CV monteurs

 

Vanaf 2015  is het beroep van loodgieter en cv monteur uit elkaar gevallen. Vroeger was het een beperkte set van kennis en vergelijkbare technieken die je nodig had om beide vakken uit te oefenen. Tegenwoordig vraagt elk vakgebied om zijn eigen specifieke kennis. 

Een verwarmingsspecialist is nu uitsluitend bezig met cv-ketels en de installatie daarvan, het onderhoud oplossen van storingen en cv-tuning De meeste ketels die bij consumenten thuis hangen hebben een vermogen van 40 kW. Maar in principe werkt elke cv-ketel, ook de industriële en ketels voor grote gebouwen o.a. bedrijven  en bij VVE’s, op dezelfde manier.

Vakmannen die zijn aangesloten bij klantdirect  zijn gespecialiseerd in het goed onderhouden van cv-ketels en het oplossen van een cv-ketel storing. In het verleden  deden loodgieters dit werk ook. Tegenwoordig schakel je een erkende installateur in voor het onderhoud aan je cv-ketel. Tevens beschikken wij ook over Cv monteurs die voor u een volledige installatie kan verzorgen wij je graag wanneer je een vakman zoekt voor een cv installatie.

Cv-ketel onderhoud door een monteur

Wat doet een monteur bij een cv-ketel onderhoud?

 • Schoonmaken van de verbrandingsonderdelen
 • Ontluchten van radiatoren
 • Pakkingen vervangen
 • Systeem op druk zetten
 • Gas / luchtmengsel afstellen
 • Controleren van (slijtage)onderdelen
 • Preventief onderdelen vervangen
 • Controleren op lekkages

Vooral het schoonmaken van de verbrandingsonderdelen en het juiste gas- en luchtmengsel, zijn werkzaamheden die de ketel een stuk zuiniger maken. Een cv-ketel onderhoudsbeurt is daarmee al snel terugverdient. Een gemiddeld gezin betaald zo’n 800 tot 1200 Euro per jaar aan zijn gasrekening. Een verwarmingsexpert kan daar een positieve draai aan geven als hij onderhoud pleegt aan je cv-ketel. Bovendien verlengt regelmatig onderhoud de levensduur van de ketel en loop je minder risico op storingen.

Cv-ketel reparatie  door een monteur

 • Warmtepomp reparatie
 • Nefit CV ketel storing
 • Rookgasafvoer aanleggen
 • Vaillant CV ketel storing
 • Warmtepomp installatie

Cv-ketel storing

Werkt de centrale verwarming ondanks onderhoud, dan alsnog een keer niet door een storing van de cv-ketel? Geen zorgen. Een van onze verwarmingsmonteurs komt je graag helpen. Ook met spoed. Plaats je aanvraag, dan selecteert ons automatisering systeem naar de juiste cv-ketel monteur die in uit uw regio gevestigd is en /of zijn werkgebied is , De monteur neemt vaak binnen 60 minuten contact met u op. Storingen treden het vaakst op net na de zomer als het kouder begint te worden. De hele zomer heeft de cv-ketel uitgestaan . Tot het moment dat de temperatuur buiten begint te dalen en ‘s avonds onder de 10 graden begint uit te komen. Wanneer er begonnen wordt met stoken, is al jaren een bekend gegeven ontstaat er een piek van aanvragen van  cv-ketel storing 

Wanneer je na een lange tijd de ketels weer opstart gebeurt het volgende: De driewegklep, de pomp en andere mechanische onderdelen die al maanden stil staan komen weer in beweging. Dat is het moment dat storingen ontstaan. Het cv circuit is een apart circuit dat los staat van het warm water. Er staat standaard al druk op het water voor de kranen. Daar hoeft de monteur niks aan te doen. Maar het verwarmingscircuit is een ander verhaal. Daar is een pomp voor nodig. Onze cv monteurs kunnen jou helpen met storingen aan diverse apparaten. Zoals bij een remeha avanta storing 35c, e5, e4, maar ook bijvoorbeeld bij awb ketel storingen.

Cv monteur gezocht

Door onze landelijke dekking, hebben wij cv-installateurs door het gehele land. Zo hebben we cv monteurs in Amsterdam Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Duidelijke afspraken die wij met de cv monteurs hebben gemaakt is dat als de consument een aanvraag doet beslist binnen 60 minuten moet reageren , omdat uit de praktijk is bewezen dat als er met een cv ketel iets niet in orde is, de consument met een probleem zit. Daarom raden wij ook aan om tijdig uw cv ketel door onze installateurs te laten onderhouden. Aanvragen kun je dag en nacht via onze website plaatsen. Voor alle problemen met de cv-ketel kunt u een beroep op ons doen. Vragen of opmerkingen? Je kunt ons 7 dagen per week bereiken. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd zal de monteur met u overleggen hoe de factuur betaald moet gaan worden, vele monteurs beschikken tevens over een pinautomaat, anders zal er een gespecificeerde factuur via de mail worden toegezonden met een link van IDEAL waar  u de  factuur veilig kunt betalen.

Direct contact