Onze schilders

 

Wat kost een schilder?

Je wil natuurlijk wel een professional, die weet wat hij/zij doet. Je wil geen schilder die overal lak aan heeft en jouw paleisje verprutst. Als je voor het beste resultaat wil gaan, laat je het schilderwerk over aan een ervaren specialist. Een schilder met veel kennis en ervaring heeft naar ons inzien een gezond uurtarief verdiend. Schilders die zijn aangesloten bij Klantdirect  zorgen er immers voor dat jouw woning er tot in de detail weer tip top uit ziet. Bovendien helpt het om bij het inhuren van een schilder via Klantdirect, het grotere perspectief te bekijken. Het scheelt jou een schilder zoeken, je hoeft geen vakantiedagen te verspillen en het bespaard jou zeeën met tijd. Onze schilders hebben alle hulpmiddelen zelf tot hun beschikking. Ook aan het kopen of huren van materialen heb jij geen kopzorgen. Bovendien doet een schilder de klus met twee vingers in de neus. En dan nóg voert hij de schilderklus waarschijnlijk twee keer zo snel uit. Zit de klus erop? De schilder neemt al het afval en de materialen weer mee, zodat jij direct in je nieuwe, opgefriste paleisje kunt shinen. Schilders die bij ons platform zijn aangesloten moeten 100% verzekerd zijn. Dat is wel zo handig als je spullen per ongeluk onder de verf komen. Wij hebben kwaliteit hoog in ons vaandel. Daarom bieden wij de ‘komt goed’ garantie Deze garantie houdt in, dat mocht je op een of andere manier niet tevreden zijn, wij u ondersteunen om met de schilder die bij u de werkzaamheden heeft uitgevoerd een juiste oplossing te vinden & u voor de volle 100% tevreden bent.

Kostenoverzicht voor schilderklussen.

Soort schilderklus

Tarief

Vanaf per uur incl. btw

€ 69,-

Spoed schildwerken

€ 89,-

Servicekosten

€ 39,95

Servicekosten met spoed

€ 49,50

Offerte opstellen binnen en of buiten schilderwerk                         €   0,00

Uurtarief schilder

Klanten stellen ons vaak de vraag: ”Wat kost een schilder nou precies per uur?”. Onze schilders die zijn aangesloten werken we met vooraf bepaalde, transparante prijzen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Het uurloon van een schilder komt bij ons tot stand doordat we de markt nauwlettend in de gaten houden. Zo betaal je nooit teveel per uur. Schilderwerk inclusief het btw tarief, kan bij ons al vanaf 9 euro per m2. Dit is de prijs voor latex spuiten. Hoewel we onze prijzen zo duidelijk mogelijk online willen zetten, kunnen de kosten van een schilderklus nou eenmaal variëren. Foto’s of een bezoek van de klusser vooraf is nodig om de werkelijke situatie te bepalen. Zo is de staat het materiaal wat de schilder moet schilderen belangrijk. Een slechte muur heeft misschien meerdere lagen verf nodig om goed te dekken, dan een muur die vers gestuukt is. Zo zijn er vele factoren, die eerst beoordeelt moeten worden voor er een exacte prijs kan worden geschat. Maar dan nóg kunnen er onvoorziene omstandigheden op de vakman zijn schilderspad komen. Bijvoorbeeld als er eerst houtreparaties moeten gebeuren, er vocht in de muur zit, of er eerst geschuurd moet worden voordat er geverfd kan worden. Voor kleine schilderklussen kan er gewerkt worden met de tarieven zoals u zie in bovenstaande prijzen tabel. Voor de grotere verfklus zal er altijd worden gewerkt met een schilder offerte. Uiteraard wordt hier goed geluisterd naar de wensen van jou als klant en zullen er duidelijke afspraken worden gemaakt.

Besparen op schilderkosten

 • Zorg dat je voorafgaand aan de klus de juiste verfkleur al hebt uitgezocht. Dat scheelt de schilder tijd, gezien hij anders eerst naar jou moet komen om kort te sluiten welke kleur het moet worden. 
 • Maak voordat onze schilder langskomt de ruimte vrij. Als hij zelf met jouw meubels moet gaan slepen levert hem dat veel extra werk op, waardoor jij weer meer betaalt.
 • Je kunt er voor kiezen om onderdelen die geschuurd moeten worden, zelf vooraf aan te pakken.
 • Je kunt muren alvast ontvetten.
 • Als je een schilder in  Amsterdam zoekt: probeer een gratis (of goedkope) parkeerplek te reserveren, er zijn overigens veel steden als u nabij het centrum woont deze hoge kosten in rekening  brengen om te parkeren, ook als de vakman bij u langs komt om vrijblijvend een offerte uit te brengen of om eventueel een meet afspraak in te plannen .De parkeerkosten worden doorberekend aan de klant.

Beton verven buiten

Je buitenmuur verven is een snelle en eenvoudige manier om je huis aan de buitenkant op te knappen. Bovendien beschermt zo’n nieuwe verflaag ook nog eens je buitenmuur tegen vocht. En als je die buitenmuur toch al aanpakt, schilder dan meteen de gevel mee. Door je gevel te schilderen laat je je huis weer goed uit de verf komen. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de tijd van het jaar. In de winter zijn de weersomstandigheden niet optimaal. Als je dan buiten wil schilderen heb je een speciale winterschilder voor buitenschilderwerk. Deze schilders gebruiken een speciale verf, die veel sneller droogt. Hierdoor is het geschikt voor gebruik bij lage temperaturen. Maar let op: extreme weersomstandigheden of vrieskou gaan zelfs een winterschilder de schilderspet te boven. Hij kan zijn dan niet jouw huis schilderen. De optimale temperatuur om buiten te schilderen is tussen de 5 en 25 graden.

Kozijnen schilderen

Schilderwerk aan je kozijnen gaat jarenlang mee, mits je het regelmatig schoonhoudt. Ook speelt de ventilatie in je woning van belang. Als je gaat beginnen aan kozijnen schilderen buiten, hou dan gemiddeld rekening met een levensduur van tussen de drie en vijf jaar. Uiteraard is de levensduur afhankelijk van weersomstandigheden en de locatie. Voor het binnen schilderwerk van kozijnen staat een gemiddelde levensduur van vijf tot zeven jaar. Wil je weten of je kozijnen wel een kwastje mogen hebben? Check dan op scheurtjes, blaasjes, of zelfs stukjes verf die los hebben gelaten.

Stappenplan om zelf kozijnen te schilderen

Vooral als je zelf kozijnen gaat schilderen buiten, is een goede voorbehandeling minstens zo belangrijk als de juiste verf kiezen. Als je hier zelf mee aan de slag gaat, bereid je dan goed voor. Het kan, vooral als er beschadigingen zijn, een flinke schilderklus worden!

Stap 1: De staat van het kozijn

Voordat je aan de slag kunt, moet je de staat van het kozijn moeten bepalen. Zie je scheurtjes, blaartjes of bladdert de verf zelfs af? Dat is een teken dat de verf niet meer goed hecht. Je zult dan eerst de oude verflaag moeten verwijderen. Verwijder als eerst vuil en losgeraakte verf met een borstel en een verfkrabber.

Stap 2: Oude verf verhitten met een verfföhn

Voor het verwijderen van verf kun je het beste gebruik maken van een verfföhn. Werk steeds in stukjes van 10 cm oppervlakte. Een verfföhn is minder brandgevaarlijk dan een verfbrander, en werkt een stuk eenvoudiger. Maar pas op! Bij het smelten van oude verfresten komt hitte en schadelijke dampen vrij. Gebruik altijd handschoenen bij deze verfklus en bescherm ruiten of muren tegen oververhitting. Gooi oude verfresten altijd weg als klein chemisch afval, denk aan het milieu!

Stap 3: Oude verf verwijderen

Verwijder de nog warme verflaag direct met een krabber. Doe dit altijd voorzichtig: gebruik de krabber rechtop en zet niet te veel kracht. Beschadigd hout herstellen is geen gemakkelijke klus en levert je bovendien veel extra werk op. Laat je altijd in de bouwmarkt goed informeren over het soort krabber wat je moet gebruiken. Zorg altijd dat de krabber scherp is, dan maak je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk.

Stap 4: Chemisch  – afbijtmiddel

Voor plekken waar het gebruik van een verfföhn niet mogelijk is, kun je afbijtmiddel inzetten. Breng dit gelijkmatig aan met een kwast en laat het 20 minuten inwerken. Let op! Dit is geen gezond spul. Altijd even handschoenen en een veiligheidsbril gebruiken. Tijdens deze werkzaamheden raden wij aan tevens u huis goed te ventileren ,

Stap 5: Verf krabben

Je gaat weer met de krabber aan de haal. Verwijder de opgeloste verf. Herhaal dit tot het hout helemaal kaal is. Hierna maak je de houten kozijnen grondig schoon en stofvrij. Now you’re ready to rumble! Tip: Ga je kunststof, stalen of aluminium kozijnen schilderen? Over het algemeen komen deze kozijnen al in de gewenste kleur en verf hecht slecht op aluminium of kunststof. Deze materialen schilderen vergt vakmanschap. Voor een mooi eindresultaat adviseren wij bij deze materialen altijd om een professionele schilder in te schakelen.

Muur verven

Als je zelf aan de slag gaat met je huis schilderen, bespaar dan alsjeblieft niet op de verf. Hierbij geldt: goedkoop is duurkoop. Budgetverf lijkt misschien aantrekkelijk, maar het beschadigd veel sneller en je hebt veel meer verf nodig om de oppervlakte dekkend te krijgen. Wij van Klantdirect bv  bevelen Sigma of Sikkens verf. Mocht je overwegen om via Klantdirect een schilder in te schakelen: professionele schildersbedrijven geven vaak garantie op het geleverde werk. Dit betekent dat als de verf gaat afbladeren of verkleuren vóór de garantietermijn, het overgeschilderd moet worden. Onze schilders werken uitsluitend met kwalitatief verf, in overleg met u. Kies je toch voor budgetverf moeten onze schilders die leveren of bent u zelf in bezit van de verf ? Dan heeft dit mogelijk gevolgen voor het resultaat, de levensduur van de verf, de duur van de klus en het garantietermijn. 

Verfspuiten

VOORDELEN :

 • Je hebt geen last van banen of strepen.
 • Verfspuiten is sneller dan sauzen- werkzaamheden zijn sneller opgeleverd
 • De prijs per m2 is lager.
 • Er is een gelijktijdige droging.
 • Je kan snel grote oppervlakten verven

NADELEN :

 • Er ontstaat veel nevel.
 • Na afloop is er veel schoonmaakwerk.
 • Er moet veel meer afgeplakt en afgedekt worden.

Deur schilderen

Deuren schilderen. Je denkt misschien dat dit een klusje van niks is, maar niets is minder waar. Ook voor deze klus is een grondige voorbereiding van belang. Ook is het een klus waar je veel geduld en nauwkeurigheid voor moet hebben. Doe-het-zelven is een optie. Maar als je met een beetje zelfkennis tot de conclusie komt dat dit misschien niet te beste keuze is: schakel een professionele schilder in.

Tips voor het schilderen van deuren:

·        deur verven zonder strepen

Niemand wil strepen op de deur. Zorg daarom altijd voor een goede grondverf. Zorg voor een gelijkmatige verdeling van verf. Voor de kleine hoekjes kun je een kwast gebruiken. Rol de verf niet te dik op de deur en rol altijd goed uit. Daarnaast is het belangrijk om altijd met de houtnerf mee te schilderen.

·        Deur schilderen: welke roller gebruik ik daarvoor?

Een schilder gebruikt veelal een extra fijne schuimroller van tien centimeter breed. Een roller verspreid de verf gelijkmatiger en voorkomt zakkers of druipers. Breng ook niet te dikke verflagen aan, om tranen of druppels verf te voorkomen. Ga altijd eerst horizontaal te werk, en vervolgens verticaal, om de strijken half overlappend elkaar te laten dekken.

·        Deur schilderen: hangend of liggend?

Wellicht denk je dat de deur laten hangen in het scharnier, de makkelijkste manier is om de deur te verven. Je bereikt echter altijd het mooiste resultaat door de deur liggend op twee steunen te verven.

Via Klantdirect Lokale schilders in u regio

Schilder gezocht? Voel jij je niet de opvolger van Rembrandt of van Gogh?  Klantdirect  heeft landelijke dekking en zo hebben we altijd een schilder bij jou in de buurt. Wij beschikken over schilders die aan uw wensen voldoen.Via ons platform vraagt u een schilder aan – Buitenschilderwerk of binnen schilderwerk ?  Gelieve aan te geven wat er geschilderd moet worden – van 1 deur  tot complete woningen – van boeiboorden tot dakkapellen .Ons automatisch systeem selecteert de schilder voor u klus, deze zal contact met u opnemen.

Direct contact