Onze dakgoten schoonmakers

 

Teveel vuil in u dakgoten kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegstroomt. Ook kan de regenpijp verstopt raken, Grijp tijdig in en voorkom waterschade. Maak direct een afspraak met een bedrijf van klantdirect omdat deze bedrijven daar in zijn gespecialiseerd , vakkundig werken & zoals in andere vakgebieden ( schoorsteenvegers, dakdekkers, gevelspecialisten ) ,de vakman landelijk operationeel zijn, klantdirect houd rekening waar de werkzaamheden moeten worden gerealiseerd, zal dan ook rekening houden met de dakgotenreinigers uit de omgeving van de consument.

De dakgoot schoonmaken is heel belangrijk. Eigenlijk heeft elk huis wel dakgoten. Dat is maar goed ook. Hoe moet anders het regenwater afgevoerd worden? Blijft het hemelwater staan, dan is er een grote kans op lekkages. Dit is dan ook meteen de hoofdreden van de noodzaak van dakgoten schoonmaken. Je zult de eerste niet zijn die dit te lang uitstelt en die daardoor te maken krijgt met een vervelende lekkage. Helaas zorgt dit soms meteen voor extra kosten. Op die manier ben je dan nog duurder uit dan wanneer je op tijd de dakgoten had schoongemaakt. Maak je de dakgoten zelf schoon? Als je weet hoe dat precies moet, dan kan dat op zich prima. Uiteraard kun je ook een vakman inschakelen. Dan weet je helemaal zeker dat je dakgoten op een professionele wijze worden gereinigd. In dat geval hoef je voorlopig niet bang te zijn voor vervelende lekkages. Om te besparen op kosten is het altijd handig om gelijk met de buren de dakgoten te laten reinigen.

Vraag je jezelf nu toch nog af waarom het schoonmaken van dakgoten zo belangrijk is? Zo vuil is het hemelwater toch niet? Nee, dat is waar, maar waarom is het reinigen wel belangrijk?

  • Verstopping door bladeren en takjes
  • Weggewaaide bladeren die in jouw dakgoot terecht komen
  • Vuil zoals bijvoorbeeld mos – vaak afkomstig van de dakpannen

Haal je al dit vuil niet regelmatig weg, dan loop je kans op een verstopte dakgoot. Het regenwater blijft staan. Een goede afvoer wordt verhinderd door het aanwezige vuil in de goot. Nu blijft het regenwater op het dak liggen. Dat is nog tot daar aan toe. Het water kan ook door je dek gaan lekken. Dat is natuurlijk heel vervelend. De kosten kunnen dan oplopen. Door te kiezen voor dakgoot reinigen goten ben je aanmerkelijk goedkoper uit.

Nu is het ook nog belangrijk om te kijken naar de bereikbaarheid van de goot. Als je achter je huis bijvoorbeeld een veranda hebt, dan is het vaak lastiger om een ladder te plaatsen. Meestal in overleg met vakman , kan over het dak  gegaan worden om alsnog op een veilige manier u dakgoot schoon te maken, Dit is ook het geval als je een aanbouw of een serre hebt. Uiteraard is dit afhankelijk van jouw plaatselijke situatie. De kosten van reinigen goot schoonmaken zijn dus van verschillende factoren afhankelijk. Normaal gesproken wordt er een meterprijs gehanteerd, bij achterstalligheid onderhoud zal er dan een ander tarief worden gehanteerd.

Samen met de buren de dakgoot schoon laten maken ?

Samen met de buren een afspraak maken is altijd handig &  , ook vaak omdat er geen tussenschot bij u naaste buren zijn gemonteerd, vuil kan altijd teruglopen in uw dakgoot. U kunt overigens dit ook overleggen met de dakgoot reinigers die klantdirect in hun platform hebben geselecteerd & naar u hebben doorverwezen , Bedrijf  kan daar vrijblijvend een offerte voor uitbrengen om dit bij uw woning te plaatsen, Overigens kleine lekkages die u heeft aan de dakgoot (bijv. lasnaad)  kan je in overleg met het bedrijf laten repareren. Eventuele beschermingen voor waterafvoeren te beschermingen , u kunt denken aan bladvangers en of volledige vogelbeschermingen die in de dakgoot gemonteerd kunnen worden .Daar kan het bedrijf u ook volledig mee voorzien, In overleg met u kunt u naar een correcte prijs afspraak een vervolgafspraak inplannen met het bedrijf , indien u de werkzaamheden gelijk uitgevoerd wilt hebben kunt u dit kenbaar maken, de dakgoot reinigers zullen aan de hand van hun planning  kijken of de werkzaamheden gelijktijdig uitgevoerd kunnen worden.

Een dakgoten schoonmaker nodig?

Direct contact